jueves, 2 de junio de 2016

Alimentos tranxénicos

Son alimentos que foron "creados" aplicando técnicas de inxenería xenética. Con estas técnicas utilízanse fragmentos de ADN que conteñen xenes específicos nos que se introducen mutacións e modificacións. Mediante esta técnica se aisla un xen do xenoma dun organismo doador, amplifícase ou modifícase nun laboratorio e posteriormente introdúcese no organismo orixinal o en un distinto xenerando un organismo transxénicos.

Image result for alimentos transgenicosUn dos casos máis relevantes pola súa repercusión positiva para a saúde é a xeneración do chamado arroz dourado, cun alto contenido de vitamina A e que se destina a aquelas poblacións con déficit en esta vitamina debido a dietas moi restrinxidas en legumes, alimento de orixen animal e frutas, e donde a case exclusiva fonte de alimentos é o arroz.
Actualmente xa son varios países nos que a agricultura tranxénica é un feito con gran repercurión económica, que fai que parezca imparable para a súa dispersión.


No hay comentarios:

Publicar un comentario